Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ κερασιών και καφέ

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό κερασιών και καφέ με αυτή τη λαχταριστή συνταγή Κέικ με κεράσι και καφέ! Αυτή η απολαυστική απόλαυση σίγουρα θα ικανοποιήσει το γλυκό σας, ενώ θα προσφέρει μια νότα πικρής από τα ζουμερά κεράσια. Το κέικ έχει μια υγρή και τρυφερή υφή, με το πλούσιο άρωμα και τη γεύση του καφέ να εμποτίζεται σε κάθε μπουκιά. Είναι ιδανικό για να το απολαύσετε με ένα φλιτζάνι από την αγαπημένη σας παρασκευή ή ως επιδόρπιο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικό
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι

Ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι

Αυγά
2

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Δυνατός παρασκευασμένος καφές, δροσερός
1 φλιτζάνι

Φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στο μισό
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη άχνη, για ξεσκόνισμα
Όπως απαιτείται

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτό το παραδεισένιο κέικ με κεράσι και καφέ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ μίξερ: Χρησιμοποιήστε μπολ ανάμειξης μικρού και μεσαίου μεγέθους για την προετοιμασία της ζύμης.
– Χτυπήστε: Ένα σύρμα θα σας βοηθήσει να συνδυάσετε απαλά τα υλικά.
– Ηλεκτρικό μίξερ: Αυτό το εύχρηστο εργαλείο θα διευκολύνει την κρέμα βουτύρου και της ζάχαρης.
– Μεζούρες και κουτάλια: Οι ακριβείς μετρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για το ψήσιμο, γι’ αυτό έχετε μαζί σας.
– Σπάτουλα: Θα χρειαστείτε μια σπάτουλα για να διπλώσετε τα κεράσια και τον καφέ.
– Στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών: Θα ψήσετε το κέικ σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ για μια όμορφη παρουσίαση.
– Σχάρα ψύξης: Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα πριν το σερβίρετε.
– Σίτα: Χρησιμοποιήστε ένα κόσκινο για να πασπαλίσετε το έτοιμο κέικ με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε τη στρογγυλή φόρμα του κέικ.
2. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ, κρεμάστε το μαλακό βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
5. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
6. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα βουτύρου, εναλλάξ με τον κρύο βρασμένο καφέ. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά.
7. Διπλώστε απαλά τα κομμένα κεράσια στο κουρκούτι.
8. Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ και λειάνετε την κορυφή χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
9. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
10. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ με κεράσι και καφέ είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή και τη μέτρηση των συστατικών, την προετοιμασία της ζύμης και το δίπλωμα στα κεράσια. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 35-40 λεπτά. Αφήστε το κέικ για άλλα 10 λεπτά να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Δυστυχώς, αυτή η συνταγή δεν είναι κατάλληλη για vegans καθώς περιέχει αυγά και βούτυρο. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα υποκατάστατα vegan που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση αυτών των συστατικών. Για τα αυγά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυγά λιναριού ή σάλτσα μήλου ως συνδετικό παράγοντα. Ως υποκατάστατο βουτύρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ή vegan μαργαρίνη. Λάβετε υπόψη ότι η γεύση και η υφή του κέικ ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις αντικαταστάσεις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το αλείψετε με τη ζάχαρη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο απαλό κτύπημα.
– Φτιάξτε ένα δυνατό φλιτζάνι καφέ και αφήστε τον να κρυώσει εντελώς πριν τον προσθέσετε στο κουρκούτι. Αυτό θα ενισχύσει τη γεύση του καφέ στο κέικ.
– Διπλώστε απαλά τα κεράσια για να αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό κέικ.
– Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να δοκιμάσετε την ετοιμότητα του κέικ. Τοποθετήστε το στο κέντρο, και αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.
– Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα ψύξης πριν το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για να μην λιώσει η ζάχαρη λόγω της υπολειπόμενης θερμότητας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
280

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
Κορεσμένα λιπαρά

Χοληστερόλη
65 mg

Νάτριο
180 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
40 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
22g

Πρωτεΐνη
4g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος μερίδας και τις συγκεκριμένες μάρκες συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το κέικ Cherry and Coffee Cake, μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για μια όμορφη τελική πινελιά. Μπορείτε επίσης να το γαρνίρετε με φρέσκα κεράσια ή ένα κλαδάκι μέντας για έξτρα χρώμα. Κόβουμε το κέικ σε φέτες και το σερβίρουμε σε κομψά πιάτα γλυκού.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, αυτό το κέικ είναι νόστιμο από μόνο του, αλλά μπορεί να συμπληρωθεί με διάφορα συνοδευτικά. Σερβίρεται με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια απολαυστική αντίθεση γεύσεων και υφών. Για μια πιο απολαυστική εμπειρία, περιχύστε ζεστή σάλτσα σοκολάτας πάνω από το κέικ. Μαζί μπορούν να σερβιριστούν και φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή φράουλες, για να προσθέσουν μια έκρηξη φρεσκάδας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Η σωστή αποθήκευση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση του κέικ με κεράσι και καφέ. Μόλις κρυώσει εντελώς, αποθηκεύστε το κέικ σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Εάν προτιμάτε να το βάλετε στο ψυγείο, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε σφραγισμένο δοχείο για να μην στεγνώσει το κέικ. Το κέικ στο ψυγείο μπορεί να παραμείνει φρέσκο ​​για έως και 5 ημέρες.

Για μακροχρόνια αποθήκευση, μπορείτε να καταψύξετε το κέικ. Τυλίξτε τις μεμονωμένες φέτες σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τις σε μια σακούλα ή δοχείο που αποθηκεύεται στην κατάψυξη. Το κατεψυγμένο κέικ μπορεί να διατηρηθεί έως και 2 μήνες. Για να ξεπαγώσετε, μεταφέρετε τον επιθυμητό αριθμό φετών στο ψυγείο για μια νύχτα ή αφήστε τις να καθίσουν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το κέικ κερασιών και καφέ περιέχει πολλά συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και A και φυτικές ίνες. Έχουν συνδεθεί με τη μείωση της φλεγμονής, την ενίσχυση της ποιότητας του ύπνου και την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.

Ο καφές, όταν καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να τονώσει την ενέργεια και να βελτιώσει την πνευματική εγρήγορση. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και μπορεί να έχει προστατευτικά αποτελέσματα έναντι ορισμένων ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η νόσος του Πάρκινσον.

Ενώ το κέικ περιέχει ζάχαρη και βούτυρο, το να απολαμβάνετε περιστασιακά μια φέτα ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να είναι μια απολαυστική απόλαυση.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει ο συνδυασμός γεύσεων φρούτων και καφέ, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Μάφιν με βατόμουρα και καφέ: Αυτά τα υγρά μάφιν διαθέτουν εκρήξεις από ζουμερά βατόμουρα και μια λεπτή νότα καφέ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.
– Μπισκότα σοκολάτας εσπρέσο: Αναβαθμίστε τα κλασικά μπισκότα με τσιπ σοκολάτας προσθέτοντας σκόνη εσπρέσο για μια πλούσια και παρακμιακή πινελιά.
– Καφές και Τιραμισού με βατόμουρο: Αφεθείτε σε αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο με στρώσεις με κορδόνια εμποτισμένα με καφέ, κρεμώδη γέμιση μασκαρπόνε και πικάντικα σμέουρα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή Κέικ με κεράσι και καφέ αντλεί έμπνευση από διάσημους ζαχαροπλάστες και αρτοποιούς που έχουν κατακτήσει την τέχνη να συνδυάζουν γεύσεις και υφές για να δημιουργούν ακαταμάχητα επιδόρπια. Η δημιουργικότητα και η τεχνογνωσία ειδικών στη μαγειρική όπως οι Yotam Ottolenghi, Dominique Ansel και Christina Tosi έχουν επηρεάσει την ανάπτυξη αυτής της συνταγής. Η δέσμευσή τους στη χρήση ποιοτικών συστατικών και καινοτόμων τεχνικών με ενέπνευσε να δημιουργήσω ένα αρμονικό μείγμα από κεράσια και καφέ σε αυτό το υπέροχο κέικ.

Φορέστε λοιπόν την ποδιά σας, συγκεντρώστε τα υλικά σας και ας ξεκινήσουμε μια απολαυστική περιπέτεια ψησίματος με αυτή τη συνταγή για Κέικ με κεράσι και καφέ! Ο συνδυασμός των γεύσεων θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα και η όμορφη παρουσίαση θα εντυπωσιάσει τόσο τους γευστικούς σας κάλυκες όσο και τους καλεσμένους σας. Απολαύστε κάθε φέτα και απολαύστε την απόλαυση! 🍒☕️

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button