Εύκολες συνταγές

Μια εβδομάδα που αξίζει δείπνα με αργή κουζίνα κάτω από 50 $

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μια απίστευτη συνταγή για “Δείπνα με αργή κουζίνα κάτω από 50 $ για μια εβδομάδα.” Ως διάσημος σεφ, πιστεύω ότι το καλό φαγητό δεν χρειάζεται να σπάσει τα χρήματα. 🍦Αυτή η οικονομική συλλογή συνταγών είναι ιδανική για όσους θέλουν νόστιμα, σπιτικά μαγειρευτά γεύματα χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία.

Το slow cooker, γνωστό και ως crockpot, είναι ο καλύτερος φίλος ενός πολυάσχολου μάγειρα. 🍻Προσφέρει ευκολία και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε γευστικά γεύματα με ελάχιστη προσπάθεια. 🍯Με αυτή τη συνταγή, θα μπορείτε να προγραμματίσετε τα δείπνα σας για όλη την εβδομάδα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. 🥛Κάθε πιάτο είναι γεμάτο με υγιεινά υλικά και ξεχειλίζει από υπέροχες γεύσεις.

Συστατικά

  • 1,5 λίβρες (680 γραμμάρια) μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1 λίβρα (450 γραμμάρια) μοσχαρίσιο κρέας στιφάδο
  • 1 λίβρα (450 γραμμάρια) παιδικά καρότα
  • 3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί (14 oz/400g) ντομάτες σε κύβους
  • 1 κονσέρβα (15 oz/425g) φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 φλιτζάνι (240 ml) ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Προετοιμασία

1. 🍤Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

2. 🍯Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και το μοσχαρίσιο στιφάδο.

3. 🥭Ροδίζουμε στο τηγάνι τα μπούτια κοτόπουλου και το μοσχαρίσιο κρέας μέχρι να ροδίσουν καλά. 🍪Μεταφέρετε στην αργή κουζίνα.

4. 🥂Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν διάφανα.

5. 🍵Μεταφέρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο slow cooker.

6. 🍤Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, τα φασόλια, τα baby καρότα, τις πατάτες κομμένες σε κύβους, το ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, τη σάλτσα Worcestershire, το αποξηραμένο θυμάρι και την πάπρικα στο slow cooker.

7. 🧅Ανακατέψτε τα όλα μαζί για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή των συστατικών.

8. 🍲Ρυθμίστε την αργή κουζίνα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε για 6-8 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ενωθούν όμορφα οι γεύσεις.

9. 🍣Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 20 λεπτά. 🌶Αυτό περιλαμβάνει το ρόδισμα του κρέατος, τον τεμαχισμό των λαχανικών και τη συναρμολόγηση των συστατικών στο slow cooker. 🍢Όταν όλα είναι στο slow cooker, μπορείτε να το αφήσετε να κάνει τα μαγικά του όσο περνάτε τη μέρα σας. 🧁Ο μεγάλος χρόνος μαγειρέματος επιτρέπει στις γεύσεις να αναπτυχθούν και να ενταθούν, με αποτέλεσμα ένα λαχταριστό γεύμα που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από χαρά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Οι θρεπτικές αξίες ανά μερίδα ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας και τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται. 🥢Ωστόσο, ως γενική εκτίμηση, κάθε μερίδα παρέχει:

  • Θερμίδες: 350-400
  • Πρωτεΐνη: 25-30 g
  • Υδατάνθρακες: 30-35g
  • Λιπαρά: 12-15 g
  • Ίνες: 6-8 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτό το βραδινό βραδινό γεύμα μπορεί να σερβιριστεί απευθείας από την κατσαρόλα, επιτρέποντας στο ανακουφιστικό του άρωμα να γεμίσει την κουζίνα σας. 🍯Ωστόσο, αν θέλετε να αναβαθμίσετε την παρουσίαση, μεταφέρετε το στιφάδο σε ατομικά μπολ ή πιάτα. 🥤Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο για ένα έντονο χρώμα.

Αυτό το χορταστικό πιάτο είναι ένα πλήρες γεύμα από μόνο του, γεμάτο με πρωτεΐνες, λαχανικά και υδατάνθρακες. 🥒Ωστόσο, αν θέλετε να προσθέσετε λίγη ποικιλία στο πιάτο σας, σκεφτείτε να το σερβίρετε με ψωμί κρούστας, ρύζι στον ατμό ή μια συνοδευτική σαλάτα. 🍖Αυτές οι επιλογές θα συμπληρώσουν τις γεύσεις και θα δώσουν επιπλέον υφή στη γευστική σας εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν υπολείμματα βραδινής κουζίνας, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρετε σε αεροστεγή δοχεία. 🫖Βάλτε τα υπολείμματα στο ψυγείο και καταναλώστε τα μέσα σε 3-4 ημέρες για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη φρεσκάδα και γεύση. 🥠Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τα υπολείμματα σε δοχεία κατάλληλα για κατάψυξη για έως και 3 μήνες. 🍌Κατά το ξαναζέσταμα, ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα γεύματα όλη τη νύχτα στο ψυγείο πριν τα ξαναζεστάνετε απαλά στην εστία ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθούν.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία:

  • Οι μηροί κοτόπουλου και το μοσχαρίσιο κρέας στιφάδο παρέχουν μια καλή πηγή πρωτεΐνης, απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επιδιόρθωση των ιστών στο σώμα.
  • Τα παιδικά καρότα είναι πλούσια σε β-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα και υποστηρίζει την υγεία των ματιών.
  • Οι πατάτες προσφέρουν μια υγιεινή δόση καλίου, βιταμίνης C και διαιτητικών ινών, προάγοντας την υγεία της καρδιάς και βοηθώντας την πέψη.
  • Τα κρεμμύδια και το σκόρδο περιέχουν αντιοξειδωτικά και θειούχες ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
  • Οι κομμένες σε κύβους ντομάτες είναι μια εξαιρετική πηγή λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.
  • Τα φασόλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, που σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.
  • Τα βότανα και τα μπαχαρικά όπως το θυμάρι και η πάπρικα όχι μόνο ενισχύουν τη γεύση αλλά παρέχουν και αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή “A Week’s Worth Of Slow Cooker Dinners”, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι άλλες δημιουργίες αργής κουζίνας:

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Για αυτή τη συνταγή “A Week’s Worth Of Slow Cooker Dinners”, άντλησα έμπνευση από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ετών της γαστρονομικής εμπειρίας και των πειραματισμών μου. 🥂Επιπλέον, εμπνεύστηκα από αξιόπιστους ιστότοπους μαγειρικής, βιβλία μαγειρικής και συναδέλφους σεφ που έχουν μοιραστεί την τεχνογνωσία τους στη δημιουργία νόστιμων και οικονομικά γευμάτων. 🍤Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη πηγή για αυτήν ακριβώς τη συνταγή, έχω ενσωματώσει τεχνικές και γεύσεις που έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν καλά σε πιάτα αργής κουζίνας. 🍾Η τέχνη του αργού μαγειρέματος ασκείται εδώ και αιώνες και έχω συνδυάσει παραδοσιακές μεθόδους με σύγχρονα υλικά για να σας προσφέρω μια απολαυστική γευστική εμπειρία χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button