Εύκολες συνταγές

Συνταγή ντοματόσουπας με ψητές κόκκινες πιπεριές

Συνταγή για σούπα ντομάτας με ψητές κόκκινες πιπεριές

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις της συνταγής της σούπας ντομάτας με ψητές κόκκινες πιπεριές! Αυτή η κρεμώδης και αλμυρή σούπα είναι ένα τέλειο μείγμα από ώριμες ντομάτες, καπνιστές ψητές κόκκινες πιπεριές και αρωματικά βότανα. Είναι ένα ανακουφιστικό πιάτο που θα ζεστάνει την ψυχή σας τα δροσερά βράδια ή όποτε λαχταράτε ένα μπολ καλού. Οι ψητές κόκκινες πιπεριές προσθέτουν μια διακριτική γλύκα και βάθος στη σούπα, ισορροπώντας τέλεια με τις καυστικές νότες ντομάτας. Είτε την απολαμβάνετε ως ορεκτικό είτε ως πλούσιο κυρίως πιάτο, αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει αγαπημένη στο σπίτι σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Ώριμες ντομάτες
6 μεγάλα

Ψητές κόκκινες πιπεριές
3

Κρεμμύδι
1 μεσαίο

Σελίδες σκόρδο
4

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Ζωμός λαχανικών
4 φλιτζάνια

Βαριά κρέμα
1/2 φλιτζάνι

Αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική σούπα ντομάτας με ψητές κόκκινες πιπεριές, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Σανίδι κοπής 🪓
  • Μαχαίρι του σεφ 🍴
  • Ταψί 🥄
  • Μπλέντερ ή μπλέντερ εμβάπτισης 💥
  • Μεγάλη κατσαρόλα για σούπα 🍲
  • Ξύλινο κουτάλι 🥄
  • Μεζούρες και κουτάλια 🔢
  • Εστίαση ή φούρνος 🌡️

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συγκεντρώσει όλα τα συστατικά και τον εξοπλισμό πριν ξεκινήσετε. Ήρθε η ώρα να βουτήξετε στη γαστρονομική περιπέτεια!

Προετοιμασία

Βήμα 1: Ψήνετε τις κόκκινες πιπεριές

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C). 🌡️
2. Πλένουμε τις κόκκινες πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ταψί. ✨
3. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. 🧂
4. Ψήνετε τις κόκκινες πιπεριές στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά μέχρι να απανθρακωθούν και να γίνουν φουσκάλες. 🔥
5. Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε τη φλούδα, αφαιρέστε τους σπόρους και τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. 🌶️

Βήμα 2: Προετοιμασία της βάσης της σούπας

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας σε μέτρια φωτιά. 🌿
2. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες κρεμμυδιού και σκόρδου. 🧅🧄
3. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα και να μυρίσουν. 🍳👃
4. Προσθέστε στην κατσαρόλα τις ώριμες ντομάτες, τις ψητές κόκκινες πιπεριές και το ζωμό λαχανικών. Φέρτε το μείγμα να πάρει μια βράση. ♨️
5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει ακάλυπτη για περίπου 20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. 🔁

Βήμα 3: Ανάμειξη και καρύκευμα

1. Μεταφέρετε προσεκτικά τη σούπα σε ένα μπλέντερ ή χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης απευθείας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσοχή στα καυτά υγρά κατά την ανάμειξη! 💥🔥
2. Επιστρέψτε την αναμεμειγμένη σούπα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε την παχύρρευστη κρέμα, τον αποξηραμένο βασιλικό, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. 👩‍🍳👨‍🍳
3. Μαγειρέψτε τη σούπα για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους. Συνεχίστε να ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Ανακατέψτε το

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής σούπας ντομάτας με ψητές κόκκινες πιπεριές είναι περίπου 40 λεπτά. Περιλαμβάνει το ψήσιμο των κόκκινων πιπεριών, το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και του σκόρδου, το βράσιμο της βάσης της σούπας, την ανάμειξη των υλικών και το μαγείρεμα της σούπας με τα καρυκεύματα. Αυτή η εκτίμηση χρόνου διασφαλίζει ότι μπορείτε να απολαύσετε μια σπιτική, γευστική σούπα χωρίς να ξοδεύετε ώρες στην κουζίνα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να ψήσετε τις κόκκινες πιπεριές εκ των προτέρων και να τις αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε. Με αυτόν τον τρόπο, όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε τη σούπα, μπορείτε να παραλείψετε το βήμα του ψησίματος και να προχωρήσετε απευθείας στο τεμαχισμό των πιπεριών.
– Για πιο καπνιστή γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψητές κόκκινες πιπεριές αντί για ψητές. Απλώς ψήστε τα στη σχάρα μέχρι να απανθρακωθούν και στη συνέχεια ακολουθήστε την ίδια διαδικασία αφαίρεσης της φλούδας, των σπόρων και των στελεχών.
– Αν προτιμάτε πιο χοντρή υφή, μπορείτε να ανακατέψετε μόνο μια μερίδα της σούπας και να αφήσετε μερικά λαχανικά ολόκληρα. Αυτό θα δώσει στη σούπα μια πιο ρουστίκ αίσθηση.
– Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον βότανα ή μπαχαρικά όπως ρίγανη ή πάπρικα για να βελτιώσετε τις γεύσεις ακόμα περισσότερο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα ντοματόσουπα με ψητές κόκκινες πιπεριές:

<πίνακας>

Διατροφή
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
20 mg

Νάτριο
600 mg

Υδατάνθρακες
20 g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
12g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτή τη σούπα ντομάτας με ψητές κόκκινες πιπεριές ζεστές σε ζεστά μπολ σούπας. Για μια κομψή πινελιά, γαρνίρετε κάθε μερίδα με λίγο ελαιόλαδο, λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και λίγα ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κούκλα κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι για λίγη κρέμα.

Για να συμπληρώσετε τη σούπα, σερβίρετε ψωμί κρούστας στο πλάι. Οι φέτες μπαγκέτας ή το σκορδόψωμο κάνουν εξαιρετικές επιλογές. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με μια δροσερή συνοδευτική σαλάτα που αποτελείται από ανάμεικτα χόρτα, ντοματίνια, φέτες αγγουριού και ένα ελαφρύ ντρέσινγκ βινεγκρέτ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περίσσεψε η σούπα ντομάτας με ψητές κόκκινες πιπεριές, αφήστε τη να κρυώσει εντελώς πριν τη μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3-4 ημέρες. Για να το ξαναζεστάνουμε, απλά το ζεσταίνουμε απαλά στην εστία σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ζεσταθεί. Αποφύγετε το βράσιμο της σούπας γιατί μπορεί να αλλάξει την υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η σούπα ντομάτας με ψητές κόκκινες πιπεριές δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και γεμάτη με οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν ορισμένα βασικά πλεονεκτήματα:

  • Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως το λυκοπένιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και να προάγει την υγεία της καρδιάς.
  • Οι ψητές κόκκινες πιπεριές είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου.
  • Τα κρεμμύδια και το σκόρδο περιέχουν ενώσεις που έχουν συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του ανοσοποιητικού και της υγείας της καρδιάς.
  • Το ελαιόλαδο παρέχει υγιή μονοακόρεστα λίπη, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.
  • Ο ζωμός λαχανικών είναι χαμηλός σε θερμίδες και μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για ενυδάτωση και προσθήκη γεύσης στη σούπα χωρίς υπερβολικό νάτριο ή λίπος.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για σούπα ντομάτας με ψητές κόκκινες πιπεριές, μπορεί επίσης να σας αρέσει:

  • Κρεμώδης σούπα ντομάτας βασιλικού: Ένας κλασικός συνδυασμός ντομάτας και βασιλικού δημιουργεί μια ανακουφιστική και αρωματική σούπα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button